De roetfilters van uw Volvo vervangen of uitprogrammeren

Waarom het roetfilter van uw Volvo vervangen?

Een dieselmotor veroorzaakt meer schadelijke stoffen dan een benzinemotor. Dit geldt ook voor een Volvo dieselmotor. Samen met andere onderdelen zorgt het roetfilter, dat in het uitlaatsysteem is ingebouwd, er voor dat de uitstoot aan schadelijke stoffen zo veel als maar mogelijk beperkt wordt. Roetdeeltjes worden tijdelijk opgeslagen in de roetfilter. Uw auto zorgt er zelf voor dat de opgeslagen roetdeeltjes regelmatig worden verbrand. We noemen dit regenereren. Tijdens de regeneratie worden de roetdeeltjes bij een hoge temperatuur verbrand. Hiervoor moet de temperatuur tijdelijk verhoogd worden tot circa 550 °C. Regeneratie is dus de vernietiging van roetdeeltjes bij een hoge temperatuur. In de regel vindt een regeneratie automatisch plaats tijdens een lange rit op de autosnelweg.

 

Lees meer...

Wanneer het roetfilter van uw Volvo laten reinigen of vervangen?

Na verloop van tijd is het roetfilter versleten of is het roetfilter verstopt. Regeneren helpt niet meer om de roetdeeltjes te verbranden. Op dat moment kunnen er nare bijwerkingen optreden, zoals een hoger brandstofverbruik, stotteren, een verhoging van het oliepeil, een motor die op hol slaat of die slecht loopt. Komt er zwarte rook uit uw uitlaat, of geeft de auto een melding vanuit het motormanagement systeem dan is het regenereren van het roetfilter al te lang uitgesteld. Veelal is vervanging of het verwijderen van het roetfilter noodzakelijk. Laat uw Volvo uitlezen bij Nordicar om u te adviseren wat de mogelijkheden zijn.

Roetfilter vervangen of roetfilter verwijderen?

In het onderhoudsprotocol van Volvo staat beschreven dat voor veel Volvo's geldt dat het roetfilter elke 120.000 km vervangen moet worden. Het oude roetfilter wordt verwijderd en vervangen voor een nieuw exemplaar. Daarnaast heeft Nordicar de mogelijkheid om uw roetfilter permanent te verwijderen. Of beter gezegd, het binnenwerk wordt verwijderd en de software van uw motormanagement systeem (ECU) wordt aangepast. Hierdoor is de goede doorstroming van de uitlaat gewaarborgd en zullen er geen storingen meer optreden. Het roetfilter verwijderen levert geen problemen op voor de APK en zal u veel kosten besparen. De investering is eenmalig waardoor u nooit meer problemen hoeft te verwachten met het roetfilter. In de Tweede Kamer is reeds gesproken over verbod op het verwijderen van de roetfilter. De kans bestaat dat er in de toekomst wetgeving komt voor het roetfilter. Het verwijderen roetfilter kan worden gecombineerd met chiptuning van de motor, waardoor u nog meer rijplezier en brandstofbesparing zal ervaren.

  • Geen onderhoudskosten aan het roetfilter in de toekomst
  • Lager brandstofverbruik
  • Geen motorslijtsge door het roetfilter
  • Meer vermogen
  • Langere levensduur van de motor en de turbo

Waarom het roetfilter van uw Volvo laten vervangen of uitprogrammeren door Nordicar?

Nordicar is een in Volvo’s gespecialiseerde garage. Al sinds 1991 doen we niets anders dan Volvo’s onderhouden en repareren. Alle specialistische apparatuur is aanwezig en bijna alle onderdelen van alle typen Volvo’s zijn op voorraad in ons magazijn. Zowel originele Volvo onderdelen als niet originele onderdelen, maar wel van A-merk kwaliteit. Daarnaast zijn al onze monteurs gediplomeerd en zeer ervaren. Wij hechten aan openheid en transparantie en u krijgt altijd van te voren te horen wat een reparatie of vervanging gaat kosten en of het zelfs nog even uitgesteld kan worden. Met circa 2.000 uitgevoerde onderhoudsbeurten / reparaties per jaar en een grote tevreden vaste klantenkring van Volvo-rijders weet u dat u aan het goede adres bent en kiest voor de hoogste kwaliteit in dienstverlening tegen een zeer scherpe prijs.

Wilt u uw roetfilter laten reinigen of vervangen of zijn er indicaties dat dat dient te gebeuren? Bel ons dan op 072-5753 201 voor het maken van een afspraak voor een inspectie van uw roetfilter. Als uit de inspectie blijkt dat het roetfilter van uw Volvo gereinigd of vervangen dient te worden krijgt u direct te horen wat de kosten daarvan zijn. Indien u besluit over te gaan tot het laten reinigen of vervangen van het roetfilter van uw Volvo kunt u daar op wachten