Onderhoudsbeurt Klassieke volvo

Voor alle klassieke modellen geldt een onderhoudsinterval van 5.000 km. Om de beurt dient een kleine of grote beurt uitgevoerd te worden.

Wat is een kleine beurt?

Tijdens de kleine beurt wordt uw klassieker, naast een eventuele APK, gecontroleerd op vloeistoffen, doorgesmeerd, motorblok de werking van de remmen worden gecontroleerd en er vindt controle plaats van olielekkage en de verlichting. Ook wordt de motor afgesteld en voorzien van nieuwe olie. De werkzaamheden worden hieronder in het kort weergegeven:

 • controle werking remmen
 • controle verlichting en vloeistoffen
 • doorsmeren van o.a. stuurhuis, kruisstukken en/of fusees
 • controle accu
 • olie verversen
 • kleppen stellen
 • ontsteking afstellen en smeren
 • controle afstelling carburateur of LPG systeem

Doordat alle onderdelen op voorraad zijn, kunnen we snel onderhoudsbeurten uitvoeren. We kunnen putten uit een groot assortiment onderdelen, zoals bougies, oliefilters, luchtfilters, etc etc. Kijk voor een actueel overzicht op onze webshop volvo-parts.

  

wat is een grote beurt?

Een grote beurt is uitgebreider dan ee kleine beurt. Het verschil betreft met name uitgebreide inspectie van de remmen. De remsegmenten dienen schoongemaakt en afgesteld te worden.onderhoudspakket Ook motorisch moet er meer worden vervangen. Hieronder volgt een opsomming van zaken die extra worden uitgevoerd, bovenop de 5.000km beurt:

 • vervangen bougies en contactpunten
 • schoonmaken van de remmen
 • afstellen van de wiellagers

Een kleine beurt kunt u ook zelf uitvoeren. Alle benodigde onderdelen zijn verkrijgbaar via onze webshop volvo-parts. Ook verkopen wij onderhoudspakketten  waardoor u direct bent voorzien van alle benodigde onderdelen. Neem contact op voor advies of bezoek de webshop.

Soms is het nodig om wat plaatwerkherstel aan de carrosserie uit te laten voeren. Herstellen van binnenschermen, bodemplaten en dorpels zijn ons dagelijks werk. Informeer naar de mogelijkheden van plaatwerkherstel of volledig restaureren van uw klassieke Volvo. U kunt altijd langskomen voor informatie, offerte of advies. Bel ons op 072 – 5718 544 of stuur een mail naar service@nordicar.nl,
voor het maken van een afspraak of voor meer informatie. 

Onderhoudsbeurt: 140 & 164

Meer informatie over de onderhoudsbeurt van de 140 of 164 wordt hieronder weergegeven.

Inspectie, doorsmeren, olie en afstellen
€ 249,-


Vragen?     Maak afspraak

Overige diensten voor 140 & 164

Uitlijnen

uitlijnen
€ 69,-
prijs is voor het stellen van de sporing en controle van de gehele uitlijning. Voor het eventueel stellen van het camber en caster, worden extra kosten in rekening gebracht, omdat deze gesteld moeten worden door middel van stelplaatjes. De zitten achter de bevestiningsbouten. Omdat deze bouten veelal erg vastzitten, wordt het stellen van de camber en caster op basis van vooraf overlegde tijd doorberekend. Informeer naar de mogelijkheden of zie voor meer informatie uitlijnen
Meer weten...

Inbouw nieuwe airconditioning klassieke Volvo

Inbouw nieuwe airconditioning
€ 2.150,-
Meer weten...

Inbouw stuurbekrachtiging klassieke Volvo

Inbouwen stuurbekrachtiging
€ 1.995,-
nieuwe electrische stuurbekrachtiging met snelheidsafhankelijke instelling
Meer weten...